Turpasstur

Turpasstur er en aktivitet for hele familien. Formelen er enkel; en rusletur hvor en følger merkebånd på en liten rusletur søndag formiddag. Dette er et samarbeid mellom Tønsberg og Omegn Turistforening og HoOT. Vi arrangerer 4 turer hver sesong. Disse turene har blitt arrangert siden 1960. Det er naturstikonkurranse med 12 varierte spørsmål underveis på turpassturene.

Lokalavisene Gjengangeren og Tønsberg Blad samarbeider om markedføring. Godt feltarbeid har enkelte ganger samlet over tusen deltakere på de mest populære turene.

Det arrangeres 4 turer om våren og 4 turer om høsten. På den måten får en med seg flere årstider i skog og mark.

Det legges stort sett opp 2 løyper, en kort løype som er 4-5 km mens den lange løypa er 6-8 km. Terrenget varierer men er stort sett lettgått. Noen ganger passer det å ta med minstemann i barnevogn, mens andre ganger er det best med bæremeis.

Geografisk benyttes hele den nordre halvdelen av fylket vårt til turene, fra Hvasser i sør til Svelvik og Sande i nord, fra Kyststien i vannkanten til de indre skogsområdene ved Trollsvann og Merkedammen. Dermed tilbyr en sesong et variert sett med turer, fra fjære med saltvann og svaberg til de dype skoger med mosebelagte stier.

Det koster ikke noe å gå turen, bortsett fra eventuelt kjøp av naturstikort. Starten er mellom kl. 09:00 og 12:00. Ansvaret for det praktiske arrangementet går på omgang mellom foreningene i Tønsberg og Horten. Tønsberg og Omegn Turistforening har gule kort, Horten og Omegn Turistforening har lys blå kort.