Kajakkgruppa

Padling i solnedagn
Padling i solnedagn Foto: Helge

DNT Horten kajakk er en aktiv og kjent kajakkgruppe. Vi samarbeider med de andre kajakkmiljøene i Vestfold og Østfold og gruppa har vokst veldig raskt.

2016 har vært et etableringsår med mange hyggelige opplevelser og aktiviteter. Vår kursaktivitet sommeren 2016 har fått fram en bra kjerne av kajakkinteresserte.  Disse har hatt mange hyggelige turer i regi av DNT Horten Kajakk og fellesturer med andre kajakkmiljøer. Vår skjærgård gir uendelige muligheter for små og store eventyr som du kan oppleve alene eller sammen med andre. Å oppleve naturen fra kajakk er noe helt spesielt, noe som vi ønsker å bidra til at flest mulig får sjansen til å oppleve sammen med andre.

Leder: Helge Grandahl, mob 922 35 684, helggra@frisurf.nomailto

Nestleder: Tor Arne wanebo ,mob 902 71 636,  tor.wanebo@hotmail.com

Hos DNT Horten kajakk finner du turer der du kan sitte foran bålet sammen med andre, overnatte under stjernene på en øy, drive med bølgelek, padle blant hvitveisen» om våren, padle under solnedgangen eller få mer kunnskap om padling og friluftsliv. DNT Horten Kajakk skal fungere som et treffpunkt for naturopplevelser på vannet, og er et inkluderende miljø der vi ønsker alle velkomne.

Følg oss også på vår Facebook-side DNT Horten kajakk

Padling på Vansjø
Padling på Vansjø Foto: Helge


DNT Horten Kajakk har gjennom sommer/høsten 2016 hatt jevnlig padling i skjærgården og innsjøene i Vestfold med godt oppmøte.

Videre har vi i vinter gjennomført 6 søndager med bassengtrening hvor 40 personer har deltatt. Her får deltagerne mer kunnskap om sikkerhet, samtidig som det veldig sosialt der alle hjelper hverandre.


Gjennom kajakkgruppen i 2017 :

·         vil vi systematisk kunne fronte eksisterende og nye medlemmer mot felles kajakkturer i nærmiljø.

·         gjennomføre 1-2 kurs for alle kajakkinteresserte fram mot våtkort. ved bruk av autoriserte kursinstruktører.

.         arrangere 2-4  fellesturer  i vår,sommer og høstsesongen   

·         lære opp turledere innen DNT Horten som kan være kontaktpersoner og pådrivere, og være med å utvikle kajakkgruppen.

Forløpig kalender for 2017

·      Informasjonsmte mars/april - info om dato  via Facebook

·         Avholde Våttkortkurs 10-11 juni  og 17-18 juni

          Instrukturører Egil Aas og Anund Wiigen fra havpadlerne i           Tønsberg.    Påmelding via turregisteret for DNT Horten 

·         Kajakktur i Tønsberg skjærgård 13-14 mai                             Vi inviterer DNT Vansjø på overnattingstur.

.        Kajakktur på Vansjø   12-13 august                                            Vi er invitert av  DNT Vansjø på overnattingstur.

Ellers har vi planer om turer med forskjellig vanskelighetsgrad i nærmiljø. Vi planlegger turer på innsjøene i Vestfold. Farris, Raubern, Øksne Mykle etc. Videre har vi planer om en tur til Koster.

Vi har som mål å ha jevnlige turer i kystnære omgivelser i regi av DNT Horten Kajakk. Info om dette via vår Facebook-gruppe.

Rast på øy
Rast på øy Foto: Helge
Padletur Varnestangen
Padletur Varnestangen Foto: Helge
Stemningsbilde fra fjorden
Stemningsbilde fra fjorden Foto: Helge Grandahl

Klikk her for å skrive tekst.

Kajakktur indre havn
Kajakktur indre havn Foto: Helge Grandahl