Tur til Ivarsbu

Under bålrasten fant barna på egne aktiviteter rundt om i terrenget
Under bålrasten fant barna på egne aktiviteter rundt om i terrenget

Lørdag 18. mars satte en glad gjeng på 6 voksne og 9 barn nesa mot Ivarsbu

På grunn av glatt vei, valgte vi å gå fra Digerhaug parkering istedenfor Støle. Det ble en tur på ca 3 km på ganske utfordrende skiføre. Midtveis stoppet vi og tente bål. Her var det mulig for barna å utforske nærområdet på ski, også utenfor løypa. Noen av barna var imidlertid mer interessert i å grave hull i den dype snøen.


Da vi kom til Ivarsbu ble det lek i snøhule og i en improvisert hoppbakke. Innendørs måtte sengene fordeles. Mange gledet seg til å sove på hemsen. Barna samlet seg om forskjellige spill og de fleste var trøtte da de skulle gå til sengs.  En uvant sovesituasjon, inkludert altfor mye varme på hemsen, førte til en natt med relativt lite søvn for de fleste. Mange fikk stifte bekjentskap med en utrolig fin stjernehimmel i forbindelse med dobesøk i løpet av natten.

Til tross for melding om tåke og skyer, våknet vi opp til klarvær og sol på søndag. Alle barna gjennomførte "null-løp" før vi satte kursen hjemover. Etter nok en bållunsj der barna lekte rundt omkring, var det tid for å gå tilbake til bilen. Det var glatt i bakkene, og en del fall måtte påregnes. Men det gikk bra med alle og det var en gjeng glade og slitne barn og voksne som kjørte hjem i solskinnet på søndag ettermiddag.

Takk for turen,
Turleder Vidar