Hytte-til-hytte på ski

Barnas Turlag arrangerte "Hytte-til-hytte på ski til Skrim"

Lørdag morgen møttes 7 spente barn og 7 litt usikre voksne på Kopstad til avreise for skitur på Skrim. De voksne var usikre på grunn av vær og føre. Det hadde regnet, snødd og blåst kraftig hele natta og været fortsatte. Kjøreforholdene var mildt sagt vanskelige og hei ble kun utvekslet gjennom vinduet på bilene. Det var vanskelige kjøreforhold opp til Skrim og det var vanskelige smøreforhold, men alle bilene kom frem og smøreforholdene ble tatt med store smil. All nedbøren hadde kommet som snø på Skrim og det ga grunnlag for fantastisk fint landskap og gode skiforhold når snøen hadde satt seg litt.

Skituren gikk fra Omholt parkering via Fantefjell og videre den kuperte og krevende ruta til Sørmyrseter. På Krokvann ble følget samlet for en skikkelig rast med bål og pølsegrilling. Det var fortsatt snø i lufta og skisporet videre hadde ikke blitt kjørt opp. Mens de siste pølsene ble tygd kom imidlertid snøskuterne fra Tønsberg Turistforening og kjørte opp spor helt frem til Sørmyrseter. Han som dro den store pulken med mat og annet fellesutstyr var spesielt glad for det…

Barna var tydeligvis ikke utslitt av skituren til Sørmyrseter. De satt straks i gang med aking fra taket og skihopping. All nysnøen som hadde kommet i løpet av natta og dagen, var perfekt for lek og moro og nå skinte også sola!

Søndag morgen ble startet med havremelsgrøt. Temperaturen var litt lavere og sola skinte. Alt lå til rette for en bra dag! Mens de voksne pakka og rydda i hytta, var barna ute og stod på ski i hoppbakken. På vei til Ivarsbu ble det en pause på Kongstjern. Noen valgte å gå mot toppen av Jotefjell mens andre stod på ski i bakker ved Kongstjern. Det åpne landskapet på Kongstjern viste seg fra sin beste side med nysnø og sol. Det var også mye spor etter rype, moro å se! 

Etter et rast med bål på Store Stølevann, kom vi frem til Ivarsbu. På Ivarsbu ble det skicross med diverse hinder i bakken bak hytta ned mot Lille Stølevann. Her er det en løype som kjøres opp av snøskuter så det er lett å lage en bakke med slalåmporter og andre hinder for å teste skiferdighetene. Det var folk i både Smia og en familie i Båthuset, så det var lurt at vi hadde bestilt Hovedhytta. På kvelden ble det kortspill og andre spill, utveksling av historier og erfaringer fra turer og planlegging av nye turer!

På søndag gikk turen tilbake via en rast på Krokvann. Det ble bål også denne dagen selv om det var tomt for medbrakt ved. Det ble mye lek på ski i bakkene ved Krokvann. Det er så gøy å stå på ski ned bratte knauser i nysnøen! På vei tilbake gikk vi også innom Darrebu for å vise frem denne DNT-hytta som ligger nærme Omholt parkering og som derfor egner seg godt for dagsturer og småbarnsfamilier eller som utgangspunkt for lengre turer på Skrim.

Dette var en tur for de litt eldre barna i alderen 7-11 år. Barna var ivrige og spreke. Det ble de voksne som ble hengende etter på denne turen! Det var noe varierende skiferdigheter hos barna (og de voksne), men stor innsatsvilje og skiglede gjorde at forskjellene ble ubetydelige i løpet av turen.