Seniorturen til Kalhovd

Mandag 6. september satte 23 glade fotturister kursen mot Kalhovd turisthytte.

Noen kjørte privatbiler og noen fikk plass i Frivillighetsbussen som ble kjørt av Sigurd Berger. Det var god oppslutning om turen, hele 23 glade fotturister. Første felles samling var kl 18 i spisesalen til felles middag. Der fikk vi servert både forrett og dessert, samt laks som var kveldens hovedrett. Etter middag ble det sosialt samvær i peisestuen. Gunnar hadde satt sammen quiz av forskjellig vanskelighetsgrad.

Tirsdag ble det tidlig frokost og smøring av matpakker. Turen som var planlagt i dag skulle gå til Strandfjell til et flyvrak ved Trolltjønn. Vi delte oss i to grupper, siden alle ikke ønsket å gå like langt. Vi opplevde imidlertid da vi kom på toppen av fjellet at vinden var for sterk til å fullføre turen. Men; ingen skam å snu! Fant oss sted hvor vi kunne nyte medbrakt niste før vi returnerte til Kalhovd. Også i kveld var det god servering med viltgryte til hovedrett. Ny samling i peisestuen for quiz og hyggelig prat.

Etter frokost på onsdag, måtte vi gjøre om på turen som var planlagt i dag. Båten som skulle frakte oss fra Synken til Mårbu var innstilt pga for mye vind. Derfor gikk vi langs vegen fra Kalhovd mot Synken i ca 4 km før vi tok oss mot fjellet. Det ble en flott tur på totalt 15 km i sol og vind. Noen valgte en kortere løype. Betjeningen på Kalhovd var hyggelige og serverte god mat. Det ble et høydepunkt da vi i kveld ble overrasket med røkt lammeskank. Vel blåst fra kjøkkenet!

Så ble det ny samling i peisestuen for tankevirksomhet og livlig prat. Turvenner har det moro på tur!

Torsdag er det pakking og klart for hjemreise. En godt planlagt og godt gjennomført tur! Når det viste seg at den opprinnelige planen ikke kunne følges, staket de raskt ut en ny kurs!

Takk til turlederne Jørn Jorde, Ole Ortveit, Gunnar Sveri og Anne Marie Rasmussen.

Turreportasjen er skrevet av Jenny.

Skrevet av Kristin M. Løkeberg 17. september 2021