Barnas Turlag: Tur til Sigridsbu

Fire familier var med på turen til Sigridsbu

Vi kjørte til parkeringsplassen ved Nordstulvatnet. Derfra gikk vi et lite stykke, og så laget vi bål og spiste lunsj. Og så begynte turen på ordentlig. Vi var 7 voksne og 8 barn fra 6 til 12 år. Det hadde snødd dagene før så det lå et lite lag med snø. Men nå var det mildvær, så det var ganske bløt mange steder. Værmeldingen hadde vært usikker hele uka, men nå så det veldig bra ut.

Turen til Sigridsbu er ikke veldig langt (5,5 km), men det er ganske mange høydemeter (500). Derfor tok vi nok pauser. Da vi kom rundt tregrensen ble landskapet hvit, og det var is på dammene. Utsikten ble fantastisk. Vi tok den sørlige ruten opp (ikke gjennom Langedalen) og utsikten mot Jonsknuten og Lifjell var upåklagelig!

Det var halv 5 da vi endelig så hytta. Hytta var koselig og varmt, siden det var allerede folk der. Det var akkurat ikke nok sengeplasser til alle og to måtte sove på benkene i stua.

De voksne laget middag (meksikansk gryte med ris og masse kjøtt), mens barna lekte i stua. Det ble fort mørkt, så da tente vi masse stearinlys. To hyttevakter hadde også kommet og det ble veldig koselig.

Før vi la oss så vi på månen, for det var fullmåne og det var overraskende lys ute.

Neste morgen laget vi grøt til alle. Deretter gikk vi en liten tur opp til et utsiktspunkt. Herfra kunne vi se Gaustatoppen. Så gikk vi ned til bilen. Noen av barna var ganske slitne og det ble ganske mange pauser. Men alle barna fullførte turen. Kjempebra! Rundt halv 4 var vi tilbake ved bilene.

Dette var en veldig koselig tur og vi takker alle som var med. Håper det blir en tilsvarende tur neste år også!
Takk for turen,
Patrick og Vidar