Barnas Turlag: Kom-deg-ut-dagen

Søndag 2. September var det igjen duket for høstens store kom deg ut dag.

Tett på 1000 barn og voksne la søndagsturen til Knudsrød og DNT sin egen hytte. Utdeling av natursti ved Norspace, og hundrevis vandret seg nedover til Knudsrød i et fantastisk sensommervær.
Der var det også i år tilrettelagt med ulike aktiveteter for barna. Dugnadsånden i Horten er helt fantastisk. Redningsselskapet med Elias på land kan melde om høyt aktivitetsnivå, Horten husflid hjalp barna med å lage sitt eget tau og de mener ca. 2-300 tau blei produsert denne dagen, opplevelse for barn og like populær aktivet år etter år.
Norsk Folkehjelp hadde ulike aktiviteter rundt førstehjelp og flere ganger såg vi sykebåren med pasient oppi dra avsted, moro og lærerikt. Orienteringsklubben hadde bra aktivitet der barna fikk prøve seg på orientering i skogen, og sier seg veldig fornøyd med dagen og interessen for dette. Borre Jeger og Fiskerlag hadde quiz, med gjetning på utstoppede dyr og trekte heldige vinnere av flotte premier.
DNT Kajakkgruppa bidro med kajakker og erfarne kajakk-padlere og barn fikk prøve dette, på land vel og merke. Voksne fikk muligheten til å stille spørsmål omkring barn og kajakk, for å spre kunnskap og trygghet rundt dette.
Våre 3 lokale Kiwi-butikker stilte også i år opp med sine 3 butikksjefer, med utdeling av frukt, Kiwi- effekter og quiz der det var mulig å vinne et gavekort på 500 kr. Fra hver av butikkene. Vi er glade for å ha Kiwi lokalt med på laget, og de er alltid positive til å bidra også på denne dagen.
Barnas Turlag hadde opp verveteltet sitt og mange tok turen innom for en hyggelig turprat og nysjerrighet rundt tilbudet vårt. Barnas Turlag legger tilrette for lavterskeltilbud for barn og unge 0-12 år, og forsøker å utvikle et variert program.
Videre var Turkafeen åpen og vaffelpressene gikk hele dagen i varmt fra 11.00 og utover, de melder om godt salg av Hortensmarkas beste vafler.
Det var tilrettelagt med bål og griller. Turfolket var oppfordret til å ta med mat og drikke, og det var tidvis mye trafikk rundt bål og ildsteder.
Det myldret med folk i alle kroker på Knudsrød igår og det er helt fantastisk og se og oppleve den stemninga og aktiviteten blant barn og voksne. Med så mange mennesker samlet møter man stort noen man kjenner, og praten gikk ivrig på området.
Dagen blei avsluttet med trekning av naturstien og mange spente barn naturlig nok, og flere barn fikk gleden ved å få med seg ulike effekter med Turbo på; plaster, refleks, kopper, turbobamse var noe av det.
DNT Horten ønsker alltid nye medlemmer velkommen og håper mange benyttet seg av kampanjen som var søndag.

Tusen takk til samtlige som tok turen og for 2. år på rad satte ny rekord med besøkstall.
Vi gleder oss til neste år!

Fornøyd turhilsen fra
Martha Gunn Bøe, turleder Barnas Turlag Horten