Kajakkturen til Øksne

En glad gjeng møtte opp for turen på Øksne.

Fredagskveld møtte vi opp på parkeringsplassen ved Øksne. Veien dit var over en grusvei som var mye lengre enn forventet.
Ved parkeringsplassen tok vi kanoene fra hengeren og padlet til en øy, der vi satt opp teltene. Det var en veldig fin kveld og vi hadde medvind. En familie var forsinket, så turleder Tormod ventet på dem. Heldigvis kom alle frem før det ble mørkt. Sunniva fikk en stor ørret på kroken!
Det blåste litt mye på øya og lavvoen veltet. Heldigvis ble ingen skadet. Det var 8 voksne og 9 barn, fra både Barnas Turlag, kajakkgruppen og en fra DNT Ung!
Vi laget kveldsmat på primus og gikk på oppdagelsesferd rundt øya.
Etter en god natts søvn våknet vi til en fin dag, det blåste bare litt mye. Alle laget frokost og det luktet veldig godt. Så padlet vi i nærheten av øya og fisket litt. På ettermiddagen begynte det å regne og vi satt oss under en tarp og stekte pannekaker og andre godsaker.
På kvelden ble været veldig fint og vi padlet litt mer. Nå fikk Vanessa og Ida også fisk! Alle barna var veldig ivrige med å rulle store stein og plumpe dem i vannet.
Neste morgen var været super. Vinden hadde snudd seg slik at vi hadde medvind også på vei tilbake!
Det var en veldig vellykket tur. Takk til alle som var med.
Patrick og Tormod

Skrevet av Patrick Cleophas 4. september 2018