Barnas Turlag: Tur i Kjøsterudjuvet

Bekken i juvet var helt borte, men det idylliske vannet på toppen var heldigvis fremdeles der!

Det var en glad gjeng som møtte opp på parkeringsplassen ved Skisenteret i Drammen, med nesten 30 barn og litt over 10 voksne. Været var fint og alle gledet seg til turen i juvet. Tilfeldigvis var det også NM i utforsykling i samme marka, og det var kult å se de tøffe syklistene i aksjon.

På grunn av den tørre sommeren var det nesten ingenting igjen av den bekken som vanligvis renner gjennom juvet. Det gjorde at turen kanskje var litt mindre spennende enn vanligvis. Allikevel var barna veldig ivrig. Det var vanskelig å bremse farta på dem: de skøyt oppover og var bare såvidt villig til å ta pause og vente på de trege voksne…

På toppen ble det bading i det idylliske vannet som heter Gamledammen. Det var deilig å kjøle seg litt ned. Det ligger en flåte nå, som barna hoppet og stupte fra.

Noen familier dro litt tidligere, men de fleste gikk ned samtidig. Blåbærene var små med smakte veldig godt, så det ble litt bærplukking på vei ned.

Vi måtte krysse sykkelløype en gang. Da sto vi og heiet på syklistene som var glad med oppmerksomheten. Noen hoppet ekstra høyt!

Da vi kom ved parkingsplassen begynte det å regne. Det var bra timing!

Takk for en veldig koselig tur. Håper vi sees igjen snart!

Turledere Morten og Patrick