Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Turpassturen 3. juni

Foto: Kristin Myrabø Løkeberg

Sol, sol, sol og varmerekord, er stikkord for søndagens Turpasstur på Kyststien hvor ca. 150 personer trosset varmen og gikk turpassturen.

Turen startet fra Redningsselskapets nye flotte anlegg, RS-Noatun, på Langrunn. Både kort og lang løype gikk nordover gjennom skogen forbi Sonico og litt langs veien frem til Strømparken hvor de svingte sørover og fant Kyststien forbi Seilforeningen, campingplassen, stranden og Langgrunn. Deretter ble Kyststien fulgt i vannkanten sørover til nasjonalparken med vikinggravhaugene. Her skilte kort og lang løype lag, hvor kort løype gikk opp langs steingjerde hvor sauene lå innenfor sin innhegning og slappet av i skyggen - gjennom skogen til Gildehallen. Lang løype tok en ekstra sløyfe sørover forbi svært mange glinsende biler på AmCar-treff helt frem til campingplassen før den gikk opp langs veien til Borre kirke, forbi Midgaard vikingsenter og til Gildehallen hvor lang løype igjen kom sammen med den korte løypa - og det siste stykke gjennom skogen tilbake til RS-Noatun.

Det var som vanlig naturstikonkurranse underveis.

1) En vill tiger finner man i Asia, {1}

2) Tommy og Annika er vennene til Pippi, {2}

3) Bilde viste optimistjoller, {2}

4) Sommerfuglen var en kveldpåfugløye {1}

5) Idefix heter hunden til Asterix {1}

6) Sveriges nasjonaldag er 6.juni {2}

7) Løvetann ble i folkemedisin brukt mot forbigående, overdreven svette {X}

8) Mellom 15.sept og 15.april er det lov å brenne bål i utmark {2}

9) Steinpartikler gjør bresjøen grønaktig {2}

10) Kornslaget var hvete {2}

11) Redningsselskapet ble stiftet i 1891, {1}

12) Pokemonfiguren heter Espon {1}

Det var en besvarelse med 12 rette, og tre med 11 rette.

Vinnerne er:

Helen Tørnby - Åsgårdstrand,

Berit Larsen - Vear,

Fredrik Welmer - Tønsberg,

Jan Hunsrød - Horten

Premiene kan hentes etter onsdag hos Intersport Solberg i Horten.