Telttur til Hoggerstua

Barn og voksne trosset værmeldingen og hadde en koselig telttur, 21.-22. oktober2017

Værmeldingen var ganske ille: masse regn, både på lørdag og på søndag. Allikevel var det en glad gjeng som møttes ved Merkedammen. Fire voksne og fem barn var klar til å gå tur, tross dårlig værmelding. Turbo var også med, selvfølgelig. Alt var pakket vanntett og alle hadde på seg regntøy og støvler. De voksne hadde tunge sekker med telt og utstyr, og de fleste barna var flinke og bæret en del i egen sekk.


Vi gikk rundt sørsiden av Merkedammen, en tur på litt under 3 km. Været var ikke så ille som meldt, bare litt yr. Allikevel var det veldig sølete etter at skogsmaskiner hadde ødelagt stien. På Tolvmannsmyr var det veldig våt og her viste det seg at noen sko ikke var helt så vanntette som antatt. 


Siden det var midt i elgjakten ble barna oppfordret til å bråke mye, for at jegerne ikke skulle tro at vi var elg.
Underveis hadde vi en ordentlig pause og spiste vi lunsj under en tarp. Det var deilig med litt mat og en kopp varm sjokolade. Etter pausen ble barna så ivrige at de løp til hytta og kom frem lenge før de voksne!


Etter at alle hadde satt opp telt på plassen, ble det litt stjerneorientering, der barna måtte bruke kart for å finne tall gjemt på ulike steder i skogen.


Og så begynte det å regne og dro vi inn i hytta. Her hadde vi en deilig gryte til middag. Så spilte vi noen leker og barna fortalte hverandre skumle historier. Turleder Rebecca leste en historie om et vennlig troll før alle la seg.


Det regnet hele natten og noen av teltene sto i små dammer neste morgen. Dagen startet med felles grøt og litt lek. Teltene måtte pakkes våt, så de var nok litt tyngre.


På vei tilbake spiste vi lunsj på samme sted under samme tarp. Og så gikk vi tilbake til bilene.


Alle var enige om at dette var en veldig fin tur. Vi lar oss ikke hindre av litt regn!


Takk for en veldig koselig tur,
Turledere Rebecca og Patrick. 

Skrevet av Patrick Cleophas 2. november 2017