Natt i naturen

Lørdag 2. september 2017 møtte det opp en fin gjeng med barn og voksne til #nattinaturen på Knudsrød.

Over 25 barn i alderen 0 til 10 var til stede under hele eller deler av arrangementet og mer enn 20 barn overnattet sammen med foreldrene sine. Først hadde vi en "huske"-orienteringsløype ute i skogen. Barna så forskjellige ting som hang fra trærne og skulle prøve å huske så mange som mulig. Noen husket alle de så!

Etterpå fikk de største barna utfordre seg på "stjerneorientering" der de skulle løpe fram og tilbake og samle bokstaver på stadig nye steder som ble markert på kartet.

Etter grilling, var det tid for vannaktivitet for dem som ville. Mange fikk prøve kano og kajakk, og enkelte fikk et plutselig bad da kajakken veltet - uten at det gikk ut over humøret. Både barn og kajakker kom opp på land, men alle var søkkvåte på grunn av et bad eller styrtregnet som kom mens vi var på vannet. Fiskelykken ble også forsøkt, men det nærmeste vi kom var et napp og avspist mark på kroken.

Etter kveldsmaten var det tid for refleksløype i skogen i trollsk stemning. Spesielt spennende ble det for dem med ganske dårlig hodelykt.

Natten i teltet forløp greit, uten andre forstyrrelser enn musikk fra en utendørskonsert flere kilometer unna fram til ca kl 01:30. De fleste barna var i hvert fall fornøyd med natten. Noen startet dagen klokken seks og klokken åtte var det havregrøt og brødskiver til frokost. Mange valgte å bli med på KomDegUt-dagen på samme sted på søndag. 

Takk fo at dere var med!

Turleder Vidar

Skrevet av Patrick Cleophas 15. september 2017