Turpasstur i 50 år

Hans Christoffer Eckdahl fullførte i 2020 sin 50. turpass-sesong.

Hans Christoffer Eckdahl i midten, kona Lise til venstre og lederen i DNT Horten, Jørn Jorde til høyre.

Eckdahl har i disse årene gått over 3000 km turpasstur. Halvparten av turene er arrangert av turistforeningen i Horten, der han har vært med på å arrangere turene selv. Han har hatt ulike roller som å planlegge turer, rydde nye løyper, merking av stiene med løypebånd og tatt bånda ned igjen etter turene. Han har og vært parkeringssjef på mange steder med vanskelige parkeringsforhold, og hjulpet til med alle andre jobber som skal gjøres i forbindelse med en turpasstur.

Vanlig turpassavslutning måtte sløyfes i 2020. Lederen i DNT Horten, Jørn Jorde, dukket derfor overraskende opp og overrakte premien for 50 sesonger sammen med en blomsterbukett. Jørn Jorde fortalte at han selv ble rekruttert til turistforeningen av Hans Eckdahl da Hans var leder i foreningen.

I DNT Horten er det bare en til som har gått flere enn 50 sesonger, og det er kona Lise Eckdahl.