Fottur: Hardangervidda superlight

I august reiser vi til Hardangervidda.

TORSDAG
Vi reiser fra Larvik torsdag kl. 14.00 og er fremme på Kalhovd torsdag kveld. Innlosjering fra kl. 18 og middag kl. 19. Deretter rusler vi en liten tur sammen for å bli kjent.

FREDAG
Vi spiser felles frokost og smører matpakke på Kalhovd, før turen går videre til Mårbu. Etter frokost (ca. 1 time før båt-avgang – avhengig av hvor vi parkerer) kjører vi til Synken og parkerer. Alle tar ferge inn til Mårbu.

På Mårbu innlosjeres vi når det passer for dem der, enten før eller etter tur. Vi går en felles tur, opp til en topp i nærheten. Dette blir en «frem-og-tilbake-tur», slik at de som ikke ønsker å bli med på hele turen, enten tar en pause og venter til de andre kommer tilbake, eller de kan snu og gå tilbake.

Vi spiser felles middag på Mårbu.
På kvelden blir det inne-/ute-samvær – slik man ønsker.

LØRDAG
Felles frokost med matpakke-smøring på Mårbu. Tur med nistepakke (tur-retur-tur også denne dagen).
Vi stopper opp underveis og har fokus på det nære – bruker alle sansene.
Middag og sosialt samvær på Mårbu på kvelden.

SØNDAG
Felles frokost på Mårbu – evt. med nistesmøring. Båttur tilbake til Synken og reise tilbake til Larvik.

I løpet av helgen er det i tillegg bl.a. følgende mulige aktiviteter:
Bading – ps. kaldt vann ;)
Spill
Sosialt samvær
Nyte naturen – bruke alle sansene.

Fokus på nærvær, nåtid, sanse-opplevelser. Lite fokus på prestasjon, men tar gjerne med mestrings-opplevelser.
Målet er å oppleve Hardangervidda, naturen, roen, lufta osv. Bli kjent med nye mennesker, oppleve glede og fellesskap. Lørdag blir det småturer - enten samlet eller hver for seg i terrenget rundt Mårbu. Kanskje noen bare vil nyte livet i og rundt hytta.

Vi har fullpensjon, som innebærer middag, frokost, matpakke og overnatting. Dette gjør at vi kan bære en relativt lett sekk på tur og du behøver derfor ikke å ha mye turerfaring.
Det er mulig å stå for egen transport inn til hyttene dersom det er ønskelig.

Turlederne kommer til å ha med kart og kompass.
Dersom du ønsker å ha muligheten til å ta pause fra fellesturene tidligere og gå tilbake til hytta, eller bare ønsker å følge med på kartet underveis, så anbefaler vi at du kjøper et eget kart. Vi anbefaler kartet Kalhovd (plastbelagt) i målestokk 1:50.000 i Norgesserien. Dette kartet kan bestilles ved påmelding på turen. Du kan da få kartet ved oppmøte, eller hente det i turbutikken.
Pris kr 195,-/229,- for medlem/ikke medlem.
Fint med beskjed på forhånd, da vi bestiller inn antall kart etter etterspørsel.

Pris kr 4500,- for medlem av DNT / 5200,- for ikke medlem.
Medlemskap kan tegnes på www.dnt.no/medlem
Dette dekker reise tur retur Larvik, 3 overnattinger (med frokost, matpakke og middag), båt tur/retur og turledelse.
Maks 10 deltakere.

Påmelding skjer ved å trykke på den røde knappen "Meld deg på". Dersom du skulle få problemer kan du sende en mail til larvik@dnt.no.
Ved påmelding er det ønskelig at dere informerer om eventuelle spesielle behov, slik som matallergier, sykdommer eller liknende. Gi også beskjed dersom du vil kjøpe kart.
Påmelding er bindende, og du vil motta faktura som må betales innen forfall for at påmeldingen skal være gyldig.
Påmeldingsfrist er tre uker før turen, 12. juli 2018.

Avreise fra Larvik torsdag kl. 14.00 torsdag ved "Pendlerparkering Bommestad Nord" (se google maps eller kartet under). Gi beskjed dersom du kommer til Larvik med kollektiv transport, så avtaler vi henting.

Vi gleder oss til tur!

Fottur: Hardangervidda superlight

I august reiser vi til Hardangervidda. TORSDAG Vi reiser fra Larvik torsdag kl. 14.00 og er fremme på Kalhovd torsdag kveld. Innlosjering fra kl. 18 og middag kl. 19. Deretter rusler ...

• Larvik og Omegns Turistforening