5-dagers tur på Hardangervidda (16-30 år)

14. juli kl. 18:00
18. juli kl. 17:00
DNT ung Tønsberg, DNT Tønsberg og Omegn , DNT ung Holmestrand , DNT ung Horten , DNT ung Larvik , DNT ung Sandefjord
Hardangervidda, Telemark - Lifjell (se kart)

DNT ung Tønsberg arrangerer 5 dagers telttur til østre Hardangervidda. Det tas utgangspunkt i området Mjågevatn-Gjuvsjåen. deltageren vil få oppleve landskap som veksler med vakkert og spennende høyfjellsterreng. Turen baserer seg på lengre dagsturer og fiskemuligheter i gode fiskevann. Det krever at du har noe erfaring fra tidligere og må være i normalt god form.

Turplanen

Dag 1- turstart

Onsdag 14 juli kl.18 møter deltageren opp ved Skinnarbu, som ligger 20 km fra Rjukan sentrum, og parkerer bilene der. Første natten tilbringes også i telt utenfor Skinnarbu turisthytte, i påvente av ferjen som går til Mogen, som har avgang 0930 dagen etter.

Dag 2 - Skinnarbu-Mjågevatn

Torsdagen starter med å pakke ned teltene og pakke sekken mellom 08:30, og 09:00. Dagen starter med båttur til Mogen med avgang fra Skinnarbu kl. 09:30. Ferjeturen beveger seg langs med Mjøsvatn og inn Juviksfjorden og bruker ca. 1,5t. Dagens etappe er fra Mogen til Mjågevatn, hvor camp nr. 1 vil være. Dagens etappe er på ca 12 km gange på sti, i terreng fra 920 til 1150 moh. Det vil bli et matstopp på veien, og det er beregnet at det vil være ca. 5t gange før vi er fremme ved Mjågevatn hvor vi lager middag og rigger camp, og gode muligheter for fiske.

Dag 3 - Mjågevatn-Skardvatnet

Dagen starter med frokost og nedrigging av kamp. Dagens etappe går langs med Mjågevatn, og ender ved skardvatnet, som ligger som en forlengelse av Mjågevatnet. Dagens etappe går langs vestsiden av vannet utenfor sti, og vil bli en etappe på ca. 6 km - ca. 2,5- 3 timer gange. Dagens etappe er kortere slik at vi skal kunne ta et til to fiskestopp på veien. Fremme ved Skardvatnet rigger vi kamp, tar en liten matbit også det blir mulighet for en liten tur for å teste fiskelykken i de nærliggende vannene, eller en liten topptur til en av de nærmeste toppene, eller bare slappe av ettersom hva det er deltagerne ønsker.

Dag 4 - Skardvatnet-Gjuvsjåen

Lørdag starer med nedrig av camp og frokost, og begynner på dagens etappe ca. Kl. 10. Dag 4. gås det ca. 10-12 km, med halvparten utenfor sti og halvparten på sti. Beregnet ca. 4-4,5 timer gange. Fremme ved vannet er det samme prosedyre som de andre kveldene, rigge camp, lage middag og eventuelt fiske for dem som synes det er gøy og generelt kveldskos.

Dag 5 - Turslutt

Turens siste dag består av å gå fra Gjuvsjåen til Mogen, og båt tilbake til Skinnarbu. Vi pakker sekken for siste gang på turen, og spiser frokost og begynner å bevege oss mot Mogen kl. 10. I dag blir det ca. 9 km på sti, og 300 høydemeter ned som gir ca. 4 timer gange. Vel nede er det bare å vente på sjarmøretappen tilbake til Skinnarbu. Båten har avgang fra Mogen 15.30, og vil være ved Skinnarbu ca. Kl 17.

Vell hjem, takk for turen!

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

- Pris: 400 for medlem, 700 for ikke-medlem

· Felles transport til Skinnarbu kan eventuelt avtales senere om ønskelig, og tilpasses de aktuelle koronarestreksjonene.

· Det går ann å ta buss til og fra. Legg inn Rjukan eller Åmot rutebilstasjon som stopp og start. (Det skal gå rutebuss fra følgene steder til Skinnarbu) Sjekk NOR-WAY bussekspress for ytligere informasjon. Eventuelt finner Entur alle reisealternativene for deg: https://entur.no/ . Deltagere betaler selv for eventuell buss

· Deltagere betaler selv for eventuell parkering på Skinnarbu (250 kr/pr uke)

· De som har tenkt å fiske, kjøper fiskekort for eksempel på https://www.inatur.no/ Det er fiskers ansvar å skaffe riktig fiskekort (vi kan ordne fiskekort i fellesskap på båten til Mogen slik at alle kjøper riktig fiskekort.)

· Mer detaljert pakkeliste kommer nærmere tur, ca. 1 uke. DET aller viktigste å få med er: telt, liggeunderlag, sovepose, tørre klær, kokeapparat og mat.

· Grunnet korona, tar deltakere med mat selv, slik som frokost, lunsj, middag, snacks og eventuell kveldsmat til alle dager.

· Turleder ringer alle deltagere uka før tur.

Generell informasjon

OBS! Grunnet Covid-19 må alle deltagere ha med egen mat kokeapparat som dekker alle måltider. Husk også å ta med antibac, samt mulig det blir krav om munnbind på ferje (avhengig av tiltaksnivå) Det anbefales å ta utgangspunkt i DNT sin Sommertursutstyrsliste: https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776. Samtidig så krever det gode inngåtte sko til vandring i ujevnt terreng og myrer. Husk at det er kaldt på nettene, sovepose som tåler ca -5 grader og ull er ikke feil selv om det er sommer.

Et typisk utsagn er at sekken ikke bør veie mer enn 1/3 av din egen kroppsvekt. Ettersom turen begir seg på lengre dagsetapper, bes det uansett om å vurdere vekt. Pakke tips: Kan dette som pakkes med brukes ved flere anledninger ved turen, og dekker det mere en «ett» behov? Anbefalt maks vekt til en 5 dagers tur, 25kg.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr?  BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg. Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kirkens Bymisjon har også gratis utlån av utstyr. Det heter Skattkammeret Tønsberg.

Kart og ruteinformasjon

Turkart: Hardangervidda fjellkart

1:100 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vår butikk ved Brygga i Tønsberg eller på Dnt sin nettbutikk.

5-dagers tur på Hardangervidda (16-30 år)

Turledere:

• Anders Pettersen