Turpass: Storås, Stokke

Fellestur

Dato
26. september kl. 09:30 - 12:00
Passer for
Alle
Arrangører
TOTs klassikere, DNT Horten , DNT Tønsberg og Omegn
Dette arrangementet er over!

Turpass er turer som vanligvis har en kort løype på opp til 5 km og en lang løype på ca. 9 km. Turene passer for hele familien. Hver gang er det natursti med spørsmål som passer store og de små. Ved årets slutt er det en avslutning med premiering. Deltakelse på 5 turer i løpet av året kvalifiserer til diplom, flere års deltakelse kvlifiserer enten til sølv- eller gullmerke, beger eller pokaler.

NB! ENDRET STED !! (Turen skulle opprinnelig gå i Røssedalen i Fon)

Mange kjenner sikkert Storås i Stokke som en utmerket skiarena for både små og store nybegynnere og de mer øvede i alle aldre. Men det er også flotte turløyper på barmark her. For ikke å glemme Storåstoppen, med utsikt i alle himmelretninger!

Parkering på grusplassen rett før inngangen til arenaen. Denne gangen får dere faktisk fire alternative løyper!

  1. De som vil ta den aller enkleste turen, følger Storåsrunden, langs den asfalterte rulleskibanen, grusveier og brede stier. Denne er i underkant av 6 km lang og vil greit la seg gjennomføre med en god barnevogn.
  2. For en litt mer opplevelsesrik tur, kan man gå om Ulvehøla. Denne er litt kortere (ca. 5 km), ikke så tilgjengelig med barnevogn, men ellers greit framkommelig for alle.
  3. Den nest lengste turen er ca 7 km lang og går litt på kryss og tvers i skogen – men uten utsikten fra Storåstoppen.
  4. Den lengste og mest krevende ruta tar deg over Storåstoppen, ca 160 moh. Stien går over stein og røtter, forbi rester av gamle bygdeborger og SjekkUt-punkter og opp til et imponerende platå (i Vestfold-målestokk). Nedstigningen på sørsida kan være ganske krevende, der man må holde seg litt fast i steiner og småtrær og være nøye på hvor man setter føttene. Belønningen er endorfiner og en klassisk rusletur på god sti ut til grusveien. Veien følges et stykke sørover, før vi går litt på kryss og tvers i skogen, blant annet forbi Ulvehøla. Etter at man kommer ut av skogen bak gammen til Hoppensprett Naturkameratene barnehage, følger man Storåsrunden videre, får en ny tur gjennom skogen opp til grusplassen bak Stokke pukkverk. Deretter går turen tilbake mot skiarenaen.

Bonus: De som vil, kan ta en avstikker (ca 400 m.) ned mot Gjennestadvannet, mellom gamle granlegger og luftig bøkeskog. Før man kommer ut i lysløypa igjen, er det ca 100 m med smal, trang sti gjennom småskogen, som gjør turen til en liten «ekspedisjon i bushen».

Natursti med tolv passe vanskelige spørsmål vil henges ut der alle løypene er sammenfallende. OBS! Vær oppmerksom på hvilket nummer spørsmålet har, det er ikke sikkert du vil møte på spørsmålene i kronologisk rekkefølge.

Oppmerksomhet til barna når tre generasjoner kommer ifølge!

«Toppturpremie» til de som tar turen over Storåstoppen!

For å komme til Storås, kjører man Stokke Ravei (Fv256) fra Stokke mot Sandefjord. Ca 1 km etter Hageland Gjennestad hagesenter, tar man av til høyre, ned bakken og krysser under E18. 

Gjeldende smittevernsrutiner må følges >> må følges, som f.eks.

  • Bli hjemme dersom du er syk eller har forkjølelsessymptomer.
  • Hold avstand.
  • Sørg for god håndhygiene.
  • Registrering av alle deltakere (for evt. smittesporing). Forhåndspåmelding foretrekkes (rød knapp oppe til høyre på siden).

Kontaktinformasjon:

  • DNT Tønsberg og Omegn