Grunnleggende turlederkurs

28. august kl. 10:00
29. august kl. 16:00
Kurs, Turlederkurs,
DNT Vestfold, DNT Horten , DNT Tønsberg og Omegn , Holmestrand og Omegn Turistforening , Larvik og Omegns Turistforening , Sandefjord Turistforening
Oslofjorden, Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)

Ønsker du å bli turleder i Den Norske Turistforening og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede våre turer. Dette er også et kurs som ligger til grunn for de som vil gå videre på DNT's sommerturlederkurs for å kunne lede turer i høyfjellet.

Tema for kurset

Du vil lære om turlederrollen, turplanlegging, kartkunnskap, orientering, riktig bekledning og hvordan spre glede og motivasjon blant deltakerne på tur. Kurset veksler mellom teori og praktiske øvelser med utgangspunkt fra en hytte i Vestfoldmarka. Dette er et 16-timerskurs fra lørdag morgen til søndag ettermiddag med én overnatting innlagt.

Opptakskrav

Kursene er åpne for alle medlemmer fra 16 år. Vi ser gjerne også at du har litt kjennskap til å fedes ute i skog og mark. Kart og kompass vil du lære på kurset. Deltakerne som fullfører kurset vil få deltakerbevis og registreres i turlederdatabasen. For å delta må du ha gjennomført Ambassadørkurs. Dette kurset kan du ta på www.motimateapp.com, hvor du logger inn med din DNT-bruker.

Praktisk:

Kurset holdes med utgangspunkt fra Heisetra i hjertet av Vestfoldmarka. Heisetra ligger inntil Heivannet og Svartåa, i noe Vestfolds fineste og mest varierte skogsterreng. Det blir overnatting inne på hytta, med mulighet for å ligge ute i hengekøye etter eget ønske. Vi lager felles middag, og informasjon om øvrig mat kommer nærmere kurset.

Forhåndspåmelding på nett, rød knapp til høyre. Påmeldingsfrist er 23.august.

Bekreftelse og mer informasjon sendes deltakerne fortløpende etter påmeling eller påmeldingsfrist.

Pris: medlem i DNT/ikke medlem kr. 1200/1800,-.

Prisen inkluderer: instruksjon, turlederbok, overnatting, middag lørdag og frokost m/niste søndag. Kursavgiften kan søkes dekket av din lokalforening. Ofte blir den dekket mot at du leder turer for din forening, og refunderes som regel i etterkant.

Ved avmelding:

Ved avmelding inntil 7 dager før kursstart beholdes et administrasjonsgebyr på 300,-. Mellom 3 og 7 dager beholdes halve beløpet, og ved avmelding nærmere enn 3 dager beholdes hele beløpet.

Grunnleggende turlederkurs

Turleder: