Grunnleggende turlederkurs, Barnas Turlag

Kurs

Fra dato
16. april kl. 17:00
Til dato
18. april
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Osterøy, Træetgård
Arrangører
Barnas Turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Vestlandet
Turkode
720

Bergen og Hordaland Turlag sine turer i nærmiljøet øker stadig i popularitet. Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede på kortere turer i nærområdene, med barn.

Dette kurset er særlig tiltenkt de som ønsker å være turledere i Barnas Turlag. 

Ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs utgjør de to første modulene i DNTs turlederutdanning. Etter endt kurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet, langs merket sti og vei, for både barn og voksne. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid, og du blir med i en aktiv og engasjert gjeng med turledere. Alle som ønsker å gå videre på sommerturlederkurs må ha gjennomført ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs først. 

Opptakskrav modul 1, Ambassadørkurs:
Medlem i DNT. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg inn her.

Opptakskrav modul 2, Grunnleggende turlederkurs:
Gjennomført ambassadørkurs og medlem i DNT.
Du må ha god og generell turerfaring fra tidligere, samt et ønske om å dele din turglede med andre. Dette beskrives i søknaden.

Kursplan:

VIKTIG!Opprinnelig Kurs blir endret grunnet smittevernregler. Vi lager et tilpasset opplegg uten overnatting, som blir gjennomført i byfjellene, hele lørdag og søndag, samt en kveldsøkt torsdag med enten fysisk møte ute eller digitalt "bli kjent".

06. april Introduksjonskveld med Ambassadørkurs. 3 timers innføring i DNT og Bergen og Hordaland Turlag som organisasjon. Kurset gjennomføres i våre lokaler i Marken kl 17:00 - 20:00. Bruk ringeklokke på baksiden.

16. - 18. april: Grunnleggende turlederkurs. Egen kursplan. Se veiledende modulplan her. 
Denne helgen foregår for det meste utendørs i området rundt den koselige hytten vår Træet Gård, på Osterøy. Vi overnatter på hytta. Nærmere informasjon vil sendes til påmeldte deltakere, tidspunkt kan endres noe fra denne teksten. Hjemreise fra Træet på ettermiddagen søndag. Kurset blir vurdert med bestått/ikke bestått.

Kursholdere: Jon Haukedal og Bengt Arne Johannessen

Påmelding: Nettpåmelding. Du må svare på noen spørsmål i påmeldingen, slik at vi blir litt bedre kejnt med deg før kurset. OBS: bekreft påmeldingen helt til slutt, da skal du motta en mail med bekreftelse.

Påmeldingsfrist: 31. mars

Bekreftelse som påmeldt på grunnleggende turlederkurs Barnas Turlag den 16.- 18 . april gir automatisk plass på ambassadørkurset Barnas Turlag torsdag 6. april. Hvis du ikke kan delta på ambassadørkuset 6. april må du gi beskjed i søknad slik at vi kan finne en annen dato.

Vilkår: Les generelle vilkår her
Smittevern: Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. Alle tar med sin egen antibac. 

Pris: Kr 2000,- betales ved påmelding. Man være medlem for å delta på dette kursetHele beløpet refunderes etter fire praksisturer for BHT. 

Prisen dekker ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs, turlederboka, kart, overnatting på Træet Gård, samt alle måltider. Transport må dekkes av den enkelte kursdeltager.

Aktuelle deltakere blir kontaktet før kurset og får tilsendt mer detaljert informasjon om programmet. Mer informasjon kan du få ved henvendelse til adm. ansvarlig for kurset: linn.senneset@dnt.no 

Spørsmål? Ta kontakt med barne og nærmiljøansvarlig på aktivitesavdelingen i Bergen og Hordaland Turlag på tlfnr. 55 33 58 27  eller Tursenteret tlf: 55 33 58 10, eller send epost: linn.senneset@dnt.no

Mer informasjon om kurset:

Etter endt kurs skal deltagerne ha:
-  God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse
-  God generell turkunnskap
-  God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
-  Grunnleggende orienteringsferdigheter
-  Grunnleggende førstehjelpskunnskap

Kurset blir vurdert med bestått/ikke bestått.

" Å arbeide med barn er givende og krevende. La aldri tanken på målet med arbeidet overskygge gleden ved at dere er sammen underveis."

Førstehjelpshelg med instruktør fra Arna og Åsane Røde Kors. Undervisningen foregår i Røde Kors sine lokaler i Åsane, kl. 10 - 18 begge dager. Dette kurset er ikke obligatorisk, men anbefales sterkt. Datoer for kurshelger kommer, følg med på nettsiden til BHT.

Les mer om å bli turleder og DNT´s turlederstige her

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

 

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag i Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Jon Haukedal
  • Bengt Arne Johannessen