Familietur: Vintertur til Hallingskeid (8 - 12 år)

Fellestur

Fra dato
26. februar kl. 17:00
Til dato
28. februar kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Bergensbanen, Hallingskeid, Aktivitetskortet, Barnefamilier
Arrangører
Barnas Turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Skarvheimen, Vestlandet (se kart)
Turkode
715
Dette arrangementet er over!

Bli med på en herlig vintertur til Hallingskeid! Turområdet rundt Hallingskeid er variert og innbyr til flotte skiturer både for store og små. Her får vi oppleve et vinterkledd høyfjellsområde, og mulighetene for å utvikle egne ferdigheter på ski er absolutt til stede.

Deltakerne tar selv toget til Hallingskeid fredag ettermiddag, hvor vi turledere står klare på perrongen for å ta dere vel i mot. Vel framme spiser vi en god kveldsmiddag i en deilig peisvarm hytte. Lørdag formiddag legger vi ut på en flott dagstur og har aktiviteter i snøen rundt hytten. Hytten har innlagt både vann og strøm (les mer om Hallingskeid her).

Det er ikke langt fra stasjonen til hytta (ca 200 meter), så det er lett å ta med akebrett og skiutstyr for å boltre og leke seg utenfor hytta. Dette er en velegnet hytte for familier som ønsker å bli kjent med et flott høyfjellsområde, og lære mer om hvordan de selvbetjente hyttene til Bergen og Hordaland Turlag fungerer.  

Denne turen er for familer med barn fra alderen 8 - 12 år.
 

Turbeskrivelse: 

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen.
Oppmøtetid: Vi ønsker å ta regiontoget, som går til Oslo, kl 15.57. Vi venter på klarering fra Vy på søknad om at dette toget kan stoppe på Hallingskeid. (per nå kan det ikke kjøpes bilett til Hallingskeid). En del tog er innstilt. Det går et regiontog kl 11.57, som er mulig å bestille på- hvis en har mulighet for å dra tidligere. Vi vil oppdatere her så snart vi får mer informasjon fra Vy. Ta kontakt linn.senneset@dnt.no hvis du lurer på noe. 

Lørdag: Flotte dagsturer og vinteraktiviteter i området rundt Hallingskeid. Hvis været tillater det blir det bålkos ute og tilbereder gjerne lunsj på bål/stormkjøkken.
Søndag: Tur og aktivitet i området rundt Hallingskeid.

Mat: To middager er inkludert i prisen. Ta med brødmat og pålegg til frokost og lunsj, både lørdag og søndag. Anbfaler noe god lunsj som kan tilberedes på bål (stekes inne om dårlig vær): fiskekaker, karbonader og ostesmørbrød er digg. På proviantlageret kan dere kjøpe diverse godsaker som dere slipper å ta med selv (pålegg som leverpostei, baconost, markell i tomat og syltetøy, knekkebrød og havrgryn. Det er også poser med kakao, solbærtoddy, kaffe og te, samt kjeks og rosiner til snac).

Hjemreise: Retur med toget fra Hallingskeid stasjon i 16-17 tiden. Vil oppdateres når togtidene er klare (husk å kjøp bilett på forhånd)

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet.
Trenger du å låne utstyr?
Ta kontakt med Skattkammeret i Bergen sentrum eller Bua på Laksevåg

Grunnet Covid-19 holder vi åpnet for litt få plasser, tilfelle begrensinger i hvor mange som kan være sammen. Blir turen full, sett deg på venteliste, så tilpasser vi og eventuelt justerer opp når vi ser hvordan smittesituasjonen er og hva som er retninglinjer før turen

Vilkår: Les generelle vilkår før du melder deg på, særlig hva gjelder regler for avmelding.
Smittevern: Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. Alle tar med sin egen antibac. 

Pris:
Medlemspris for barn (0-12 år) kr. 350,- og voksen kr. 700,- .Ikke-medlemspris for barn (0-12 år) kr. 490,- og voksen kr. 1445,-. (Ikke medlem? Bli medlem her)

Prisen inkluderer 2 overnattinger, turledelse og 2 middager. Frokost/lunsj kommer i tillegg, og togbilletter må kjøpes og bestilles av den enkelte.

Aktivitetskortet: På denne turen kan du benytte Aktivitetskortet til Bergen Kommune. Ta kontakt linn.senneset@dnt.no så hjelper jeg med påmelding.

Kart: Turkartserien: Finse 1:50 000 eller Rallarvegen 1: 50 000. Kartet kan kjøpes i Turinformasjonen i Marken, hvor vi har rabatterte priser for medlemmer.

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1320,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Ring Barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag på tlfnr. 55 33 58 27 eller send epost: linn.senneset@dnt.no.

Familietur: Vintertur til Hallingskeid (8 - 12 år)

Bli med på en herlig vintertur til Hallingskeid! Turområdet rundt Hallingskeid er variert og innbyr til flotte skiturer både for store og små. Her får vi oppleve et vinterkledd høyfjellsområde, ...

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag i Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bengt Arne Johannessen
  • Jon Haukedal