Sommerferie i Norge - friluftsliv for nybegynnere

16. juni kl. 17:30
17. juni kl. 21:30
Voksne, Ungdom, Seniorer
Holmestrand og Omegn Turistforening, DNT Drammen og Omegn , DNT Horten , DNT ung Holmestrand , DNT ung Horten , DNT Vestfold

Mange er aktive friluftsfolk og elsker å reise på fjellet, ligge i telt og sove i hengekøye. I år viser undersøkelser at svært mange nordmenn kommer til å velge en slik type ferie. Har du tenkt på det, men ikke er helt sikker på hva du må passe på, planlegge og kanskje også unngå? Bli med oss på et minikurs hvor vi gir deg tips og råd om hva du bør tenke på før du pakker sekken og begir deg ut på tur i skogen eller på fjellet.

Kurset holdes i to seksjoner, hvor første del holdes inne på Intersport i Holmestrand, den andre delen er praktisk ute.

Kurset er gratis for våre medlemmer og koster 300,- for ikke-medlemmer.

Del 1 (inne) Intersport Holmestrand 16juni 17:30-20:30:

• Velkommen, introduksjon og formål med kurset
  • Allemannsretten - hvor kan vi campe og ferdes?
  • DNT hytter, løyper og annet
  • Bestille hytte eller melde seg på fellestur
  • Turbekledning, tursekk og turmat - primus,bål eller serveringssteder?
  • Hengekøye, telt, hytte eller hotell?
  • Hvordan finne riktig tur. Bruk av turbeskrivelser ut.no og SjekkUt
  • Introduksjon til kart og kompass

Del 2 (ute) Sandsletta17. juni 19:30-21:30

• Allemannsretten i praksis.
  • Praktisk bruk av kart, kompass, ut.no og SjekkUt
  • Praktisk bruk av stier og løyper
  • Praktisk matlaging ute på bål eller primus
  • Veien videre

På den siste delen lager vi ofte felles mat, men på grunn av smittevernregler, nøyer vi oss denne gangen med å koke felles kaffe, men ta gjerne med niste som kan varmes på bål.

For dag 1 trenger ikke deltakerene ha med utstyr, men for de som har smart telefoner er det fint om man kan laste ned appene ut.no og SjekkUt .For dag 2, ønsker vi at deltakerene har med:

• Sitteunderlag
  • Klær etter vær og gode sko (på denne turen holder lave fjellsko eller joggesko)
  • Drikkeflaske
  • Kopp
  • Niste
  • Håndsprit

Vi har kompass til utlån til kursdeltakerene, men har du eget, så ta det gjerne med.

Turleder:

• Birgit Vildalen