Kajakk og helgetur til Lindholmen og Tønsbergfjorden

12. juni kl. 11:00
14. juni kl. 15:00
DNT Horten, DNT Vansjø , DNT Vansjø havkajakk , Holmestrand og Omegn Turistforening
Oslofjorden (se kart)

Du kan velge mellom å være med fra fredag 12. eller fra lørdag 13 juni. Skriv i påmelding hvilken dag du kommer. Begge dager vil kyndige turledere guide dere ut gjennom kjærgården.

På Fredag møtes vi på Bogen (Bogenveien) kl 1100. Stor parkeringsplass ved brygga. Så fort alle er klare, setter vi av gårde. Vi går ut på vestsiden av fjorden og sniker oss på innsiden av Langøya. Underveis tar vi en lunsj og badestopp på et passende sted (Årø). Passerer under brua på østsiden av Knattholen. Tar osgå med oss østers og blåskjell hvis vi finner noe, og de er trygge å spise. Padledistanse er ca 10 km.
Ved ankomst Lindholmen etablerer vi leir, og tar vi en oppdagelsestur på øya, eller en ekstra padletur, før vi samles på leirplassen og lager middag sammen.

De som kommer på lørdag møter i Langvika Småbåt havn. på Tjøme kl 10:00. Turen starter fra havna, men bilene må settes ca 400 meter lenger sør. Vi i besøker skipsvraket Silvestre fra Moss på vegen, som har ligget i fjorden siden 1925, runder den flotte øya Hui før vi når Lindholmen. Padledistanse er ca 4 km.

På lørdag har vi flere muligheter, og vi lar ønsker og værforbehold avgjøre. Vi planlegger for en tur til de flotte Stauper øyene (ca 6 km t/r), og hvis været og formen tillater det, vil vi også kunne padle ut til Tønsberg Tønne, ytterst i havgapet (16 km t/r).

Utover kvelden lørdag vil det bli quiz, allsang og konkurranser.

Etter en rolig start og en god frokost søndag, bryter vi leir og setter kursen tilbake mot utgangspunktet, Turen tilbake legger vi i skjærgården rundt Hui og Veierland. Vi regner med å være tilbake før kl. 1600. De som har parkert på Tjøme, vil vi si farvel til på veien.

For å være med må du ha Våttkort Grunnkurs Hav eller tilsvarende, og alle deltagere må være selvforsynte med utstyr, vann, proviant og godt humør.

Om værmeldingen viser ugunstige forhold og en vindstyrke over 5 m/s, vil vi måtte tilpasse turmål. Dette vil det bli tatt en beslutning på torsdag 11 juni.

Påmelding: Ja, trykk på knappen til høyre som det står «meld på» på.

Av miljømessige hensyn oppfordrer vi til så mye samkjøring som mulig. Vi må også avvente dagsaktuelle Korona regler, og tilpasse oss.

Turansvarlig er:
Morten Fagervold - DNT Horten Kajakk – tlf 930 32 468
Morten Onshuus   - DNT Horten Kajakk - tlf 928 14 848

Det vil bli med flere turledere fra DNT Horten

Kajakk og helgetur til Lindholmen og Tønsbergfjorden

DNT Horten Kajakk har gleden av å invitere til felles overnattingstur med DNT Vansjø Havajakk til Lindholmen i Tønsbergfjorden 12 Juni - 14. Juni. Du kan velge mellom å være med fra ...

Turledere:

• Morten Fagervold