Helgetur med kajakk i Lurö skjærgården (Vänern, Sverige)

Fellestur

Fra dato
8. mai kl. 15:30
Til dato
10. mai kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Padletur, Kajakktur
Arrangører
DNT Horten, Holmestrand og Omegn Turistforening
Turområde
Trillemarka og Holtefjell, Østfold (se kart)

Lurö skjærgård er den største innsjøskjærgården i Europa. Den ligger midt i Vänern og strekker seg mer enn 10 km, fra Värmlandsnäs i nord til øya Lurö i sør.

Skjærgårdsområdet har et sammenlagt areal på om lag 600 hektar og det finnes om lag 250 øyer.

Lurö skjærgård er et naturreservat og hekkeplass for fugler. Av den grunn er det forbudt å gå i land på en del øyer fra 1. april til 31. juli. Det er merket med skilter på de angjeldende øyene.

Den eneste øya som er bebodd året rundt er Lurö, hvor det bor en familie. Det finnes flere privateide hus som tjener som hytter om sommeren. På gården Stenstaka på Lurö, som er bebodd hele året, finnes herberget Luringen som også har en restaurant.

----------------------------------------

Vi vil bruke helgen på å utforske mye av skjærgården her. Vi satser på å være på vannet utenfor Ekenes Gjestehavn og Camping kl 19 på fredag kveld. Vi padler ut til en øy hvor vi slår leir og lager middag, og hygger oss utover fredagskvelden. Denne padleturen er på ca 1 time. Lørdag rydder vi leiren, og planlegger å padle sørover rundt en god del av de 250 øyene på vestsiden. "Fikapaus" og lunch tar vi oss tid til ute på en passende øy for formålet. Lørdag kveld setter vi ny leir på Lurön. Søndag legger vi turen nordover igjen, dog på østsiden av skjærgården. 

Fra Ekenäs til Lurö er det i luftlinje ikke mer enn ca 12 km, men vi planlegger å padle mellom 2 og 3 mil om dagen, avhengig av ønsker, samt vær og vind. Turen vil kreve at dere har kunnskaper tilsvarende minimum Grunnkurs hav, samt er fortrolige med å padle tilsvarende dagsturer i kajakk. 

På denne turen har vi også med oss en erfaren, og lokalkjent turleder fra Karlstad, Malin Olin.

Vi må begrense turen til 15 padlere pga begrenset plass til telting. Førstemann til mølla....

Vi planlegger med samkjøring fra Horten. Reiser ferdig pakket med båten som går kl 15:30 på fredag. 2 timer og 45 minutter å kjøre fra Moss til Ekenäs

 

Helgetur med kajakk i Lurö skjærgården (Vänern, Sverige)

Lurö skjærgård er den største innsjøskjærgården i Europa. Den ligger midt i Vänern og strekker seg mer enn 10 km, fra Värmlandsnäs i nord til øya Lurö i sør. Skjærgårdsområdet har et sammenlagt areal på om lag 600 hektar og det finnes ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Morten Onshuus