Havkajakk - Helgetur til Akerøy på Hvaler

Fellestur, Padletur, Helgetur, Tur, Havkajakk
DNT Vansjø, DNT Horten
Oslofjorden (se kart)

Du kan velge mellom å være med fra fredag 31.juli. eller fra lørdag 1.august. Skriv i påmelding hvilken dag du kommer. Begge dager vil kyndige turledere guide dere ut gjennom Hvalers skjærgård.

Vi møtes og er padleklare på Tangen på Kråkerøy i Fredrikstad kl 1100 begge dager. Så fort alle er klare setter vi av gårde. Underveis tar vi en sen lunsj og badestopp på et passende sted, og vi besøker slaveskipet på Sand før vi følger Asmaløysundet utover. Padledistanse er ca 12 km.
Ved ankomst Akerøya etablerer vi leir, og kanskje tar vi en oppdagelsestur på øya, eller en ekstra padletur, før vi samles på leirplassen og lager middag sammen.

De som kommer fredag vil få eget opplegg lørdag, hva det blir avhenger av været.

Utover kvelden lørdag vil det bli quiz, allsang og konkurranser, så ta med litt konkurranseinstinkt.
Etter en rolig start og en god frokost søndag, bryter vi leir og setter kursen tilbake mot utgangspunktet, turen tilbake går gjennom nydelige Skjelsbusundet, og vi tar en stopp for lunsj på et passende sted. Padledistanse denne dagen er ca 11 km. Vi regner med å være tilbake ca kl. 1700.

For å være med må du ha Våttkort Grunnkurs Hav eller tilsvarende, og alle deltagere må være selvforsynte med utstyr, vann, proviant og godt humør.

Om værmeldingen viser ugunstige forhold og en vindstyrke over 5 m/s, vil hele turen flyttes til alternativt sted på Hvaler eller Vansjø. Dette vil det bli tatt en beslutning på torsdag 30.august. Opplegget vil bli det samme, og turen vil bli like koselig der.

Påmelding: Ja, trykk på knappen til høyre som det står «meld på» på, og trykk "fortsett" helt til du er påmeldt.

Av miljømessige hensyn oppfordrer vi til så mye samkjøring som mulig.

Tidspunkt:      31.juli.- 2. august 2020

Oppmøte:        Tangen på Kråkerøy

Varighet:         To eller tre dager

Turansvarlig:  Per Olav Eliassen tlf. 473 18 341

Påmelding:     Her til høyre på siden

Pris:
Kr. 200,- for medlemmer/ Kr. 350,- for ikke medlemmer. (Refunderes ikke ved avmelding)
(Prisen inkluderer T-skjorte for anledningen. Oppgi størrelse ved påmelding)

Annet:              Våttkort grunnkurs hav eller tilsvarende kompetanse er obligatorisk.

Havkajakk - Helgetur til Akerøy på Hvaler

Vi inviterer alle med våttkort eller tilsvarende kompetanse til kajakktur med overnatting på Akerøya, Hvaler. Du kan velge mellom å være med fra fredag 31.juli. eller fra lørdag 1.august. Skriv i ...

Turledere:

• Benedicte L'orsa Mortensen