Byfjellstrimmen, JORDALSSKARET - STANGELIFJELLET, rolig/moderat tempo

17. november kl. 11:00 - 16:00
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer.

Turbeskrivelse: Vi samkjører fra parkeringsplassen ved Rema i Eidsvåg, parkerer i Øvre Selvik og setter kursen mot Stallane. Plassen ligger på en hylle under Ulskebjørnen. Vi vet ikke sikkert når folk bosatte seg her oppe, men i 1830 fikk brukeren festeseddel som husmannsplass. Ferden videre går på sliten kjerrevei i slyng ned til Jordalen. Etterhvert forlater vi kulturlandskapet i dalen og setter kursen direkte mot Jordalsskaret, og stien videre til Vardegga og Vikinghytten. Dersom været er med oss vil turen nedover Vardegga gi oss flott utsikt i flere himmelretninger. Vi går over Stangelifjellet, ned til Setervatnet, og derfra tilbake til utgangspunktet. Store deler av turen går på glatt og iset sti. Det er derfor nødvendig med brodder eller piggsko.

Trasé: Selvik - Stallane - Jordal - Vardegga - Stangelifjellet - Selvik

Turledere: Rune Samdal (tlf. 91539130), Christine Tonning (tlf. 93613104), Bjørn Brakstad (tlf. 90883626)

Oppmøte: Parkeringsplassen ved Rema i Eidsvåg,

Ervikveien 11, Øvre Ervik (se kart)

Kollektivtransport: Linje 3 og 4, evt. linje 5 rundt Eidsvågsneset

Parkering: Ved Rema i Eidsvåg og i Øvre Selvik

Stigning: Ca. 560 hm

Distanse: Ca. 9 km

Varighet: Ca. 5 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook