Byfjellstrimmen, MUNKEBOTTEN-FLØYEN-SENTRUM, moderat tempo

15. november kl. 18:00 - 21:00
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer.

Turbeskrivelse: Variert fredagstur, både på grusvei og stier! Vi møtes på parkeringsplassen ved Sandviken Sykehus og går derfra oppover Munkebotn et lite stykke. Tar av opp mot Sandviksbatteriet og følger stien oppover til Sandviksfløyen som ligger 417 moh. Her er det tidvis bratt terreng, men med nydelig utsikt mer eller mindre hele veien. Fra "toppen" går vi bort til grusveien ved Storevatnet og følger denne hele veien til Brushytten. Om lag 400 meter fra Brushytten går vi igjen over på sti ned mot Granbakketårnet via Fjellhytten og Søre Midtfjell. Like nedenfor Granbakketårnet kommer vi til Skomakerdiket og herfra går vi veien ned til sentrum via Skansemyren. Kvelden blir avsluttet med sosialt samvær i sentrum og vi håper så mange som mulig vil være med :-)

Trasé: Sandviken sykehus - Munkebotn - Sandviksbatteriet - Sandvikfløyen - Storediket - Brushytten - Fjellhytten - Granbakketårnet - Skomakerdiket - Skansemyen - Sentrum

Turledere: Linn Eidsvik (tlf. 93469296), Jan-Ole Dæhli (tlf. 46887577), Jan Chilian (tlf. 94124598)

Oppmøte: Parkeringsplassen ved Sandviken Sykehus (se kart)

Kollektivtransport: Alle ruter mot Åsane / Bergen Nord - gå av ved Gamle Bergen

Parkering: Parkering ved oppmøtested mot avgift - VÆR OPPMERKSOM PÅ AT VI AVSLUTTER TUREN I SENTRUM

Stigning: Ca. 400 hm

Distanse: Ca. 10 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook