DNT ung: Kitekurs på Haukeliseter (16-26 år)

Kurs

Fra dato
26. april kl. 17:00
Til dato
28. april kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Kitekurs, Kite
Arrangører
DNT Vestfold, DNT ung Holmestrand , DNT ung Horten , DNT ung Larvik , DNT ung Sandefjord , DNT ung Tønsberg , Sandefjord Turistforening , iVinden
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å prøve å kite, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Kanskje har du har prøvd kite en gang eller to men du føler deg ikke trygg nok til å gå ut på egenhånd? Da er dette er kurset for deg! 

Målet med kurset er å gi en god innføring i teori, praksis og sikkerhet, slik at du er i stand til å videreutvikle deg på egenhånd etter endt kurs. Her trenger du ikke å ha prøvd å kite før.

Vi inviterer til en helg med mye moro i snøen på Haukelifjell! Helgen vil bestå av:

  • To dagers kitekurs
  • Kos inne på fjellstua
  • Mye moro ute
  • Matlaging på bål

 

TURPROGRAM

Haukeliseter er kjent for å være et av verdens beste steder for kiting på snø. Fjellstua ligger rett over 3,5 timer fra Sandefjord (241km). Vi starter turen med oppmøte på DNT-huset i Sandefjord (Matrosgata 6) kl 17.00 på fredagen, der vi fordeler oss i bilene og kjører til fjells. Lørdagen blir det kitekurs ute etter frokost frem til middagstid, der vi nyter lunsjen ute iløpet av kursdagen. Etter kurset lager vi middag og går inn til en varm fjellstue. Søndagen blir det utsjekk og frokost før vi går ut og nyter siste dag på kurs. Ved middagstider pakker vi bilene og kjører tilbake til Vestfold igjen. Vi avslutter turen på DNT-huset i Sandefjord. 

 

UTSTYR 

På dette kurset trenger du ikke ha egen kite, dette har kursholder med til alle. Det du trenger er:

  • Alpinski eller snowboard med sko (Dersom du trenger å låne, ta kontakt med frivillighetssentralen)
  • Alpinhjelm og alpinbriller
  • Gode vintersko og godt med varme klær

En mer detaljert pakkeliste og litt mer detaljert turprogram blir sendt ut til deltakerne når det nærmer seg kurshelg. 

 

PRIS

Prisen inkluderer kitekurs, overnatting og mat. Vi gir deg her en god pris på kitekurs, der du som ikke er medlem fra før sparer 250kr på å melde deg inn. Vi samkjører fra DNT-huset og vippser sjåføren for kjøre når vi kommer frem. Transport er med andre ord spleis utenom deltakerprisen, dette kommer på omtrent 250kr. 

Ved avmelding 14-4 dager før avreise får du tilbakebetalt 50% av prisen på arrangementet. Ved avmelding 3–0 dager før avreise eller ved manglende frammøte, beholder arrangøren hele arrangementets pris.

DNT ung: Kitekurs på Haukeliseter (16-26 år)

Har du lyst til å prøve å kite, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Kanskje har du har prøvd kite en gang eller to men du føler deg ikke trygg ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Rakel Gundersen