Turpass - Slettefjell

Fellestur, Fottur, #Nærtur, #Natursti
DNT Horten, Tønsberg og Omegn Turistforening

Beskrivelse av turpasstur Varnestangen og Slettfjell 6. oktober 2019

DNT Horten ønsker velkommen til årets siste turpasstur. Kjør riksvei 310 utfra Horten, retning Nykirke, eller kom ned fra Kopstad krysset på E 18. Vi starter på Grendehuset på Falkensten. Vi går ut til Varnestangen. Vi følger veien ut dit. Stemplingen er her, kortløype snur og går samme vei tilbake. Langløype fortsetter opp Bjørnekleiva til utsiktspunktet Slettefjell. Vi anbefaler de som skal gå lang løype å ta rasten her. Slettefjell er et av Hortens fineste utkikkspunkter.
De som går opp til Slettefjell kan tenke på de som i 1959 deltok på Horten Skiklubbs Landsrenn. De sto på ski ned Bjørnekleiva som dere nå har gått opp. Historien sier at noen tok av seg skiene ned Bjørnekleiva. Rennet ble vunnet av Gunder Gundersen.

Etter rasten går turen videre mot Veggefjell, dere passerer de 5 tretopphyttene som ligger på Vegge Gård, hyttene har blitt veldig populære. Her kan dere komme tilbake senere å leie dere inn her. Vi fortsetter østover, kommer da inn på den gamle riksveien. Riksveien følger vi til riksvei 310 krysses i nærheten av Øvremølla. Vi går da opp mot Bjerkerønningen. De som ønsker å se DNT Hortens nye bru prosjekt over Kvisla kan ta en liten avstikker, ca 300 meter, så kan dere se på brua som åpnes litt senere i oktober. Avstikkeren er skiltet og merket.
Fra Bjerkerønningen følge vi stien tilbake til Grendehuset på Falkensten, vi selger kaffe, saft og vafler på Grendehuset. Vi antar at kortløype er ca 4,5 km, og langløype ca 11 km. Kortløype er barnevogn vennlig. Vi anbefaler at de som går kort løype tar rasten ute på Varnestangen. Dette er også et fint turmål.

Det kan kanskje bli problem med parkering på turpassturen Grendehuset, Falkensten søndag 6. oktober.

Vi anbefaler kompis kjøring for å lette på dette.

Vi ønsker dere alle velkommen til Falkensten og årets siste turpasstur.

Deltakelse er gratis bortsett fra kjøp av naturstikort.

Start mellom kl. 09.30 – 12.00.