Turpass - Botnemarka

Fellestur

Dato
25. august 2019 kl. 09:03 - 12:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, #Natursti
Arrangører
Tønsberg og Omegn Turistforening, DNT Horten
Dette arrangementet er over!

Turen går fra Botnestua, der lysløypen starter. Avkjøring fra E18 i Islandkrysset, derfra 1km på riksvei 315 mot Holmestrand. Fra Gullhaug er det merket oppkjøring til Botnestua.

Turen går i skogsterreng, vesentlig i blåmerkede løyper.

Fra Botnestua går det nordover på østsiden av Sollivann.Kort løype går gjennom Elgkollen med en avstikker til et flott utsiktspunkt østover og nordover Oslofjorden. Returen går vest for Sollivann.

Lang løype går til Fossglaneren med samme utsikt som Elgkollen, passerer den åpne hytta Kentucky, over Liglaneren og snurr på Holmestrand og Omegns hytte på Brannåsen. Der er det kaffe og vafler. Ved Veierudseter er det 40 meter hvor lang Løype går i samme trasé både på tir til Liglaneren og retur fra Brannåsen. Dette er spesielt  merket. Lang løype treffer igjen kort løype vest for Sollivann før turen går tilbake til Botnestua.

 

Turpass er turer som vanligvis har en kort løype på opp til 5 km og en lang løype på ca. 9 km. Noen korte løyper er barnevognvennlige. Turene passer for hele familien. Det er natursti med premiering hver gang. Deltakelse på 5 turer i løpet av året kvalifiserer til diplom, flere års deltakelse kvalifiserer enten til sølv- eller gullmerke, beger eller pokaler.

Turene averteres i avisen torsdagen i forveien med angivelse av startsted.

Deltakelse er gratis bortsett fra kjøp av naturstikort.

Start mellom kl. 09.30 – 12.00.