Barnas Turlag: Pappatur med kano

Fellestur

Fra dato
23. august 2019 kl. 08:00
Til dato
25. august 2019
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Padletur, Bading, Fisking, Kanopadling
Arrangører
Barnas Turlag Tønsberg, Tønsberg og Omegn Turistforening
Dette arrangementet er over!

Klar for å padle kano på en vakker liten perle av en innsjø få kjenner til?
I så fall bør du bli med på pappatur med kano til Kolsjø på Meheia nær Kongsberg!

Turen starter fredag ettermiddag. Vi slår leir, setter opp teltene og lager bål på det fine området ved Statskogs hytte på Kolsjø. På lørdag padler vi hele lengden av sjøen, og øver på å lage flåte av kanoene underveis. Det er også gode muligheter for å fiske fra kanoen. I enden av sjøen går vi i land, trekker opp kanoene og tar beina fatt opp igjennom skogen til ei lita tømmerkoie oppe ved et mindre vann. Her går det an å lage bål for å grille pølser, og kanskje noen også vil ta et lite bad?  Når vi har rastet ferdig, går vi ned til kanoene igjen og padler tilbake over sjøen.

Vel «hjemme» i leiren er det tid for å lage middag, men også for lek og ulike aktiviteter – balansere på slakk line for eksempel, eller plukke blåbær? Og kanskje vil noen av barna padle litt mer og utforske noen av mini-øyene som ligger rett i nærheten av leirplassen? En av dem har sågar blitt oppkalt etter Turbo selv, og heter nå offisielt «Turboøya».

Søndag morgen står vi opp og fyrer opp bålet igjen, før vi spiser en god frokost og bryter leiren.

 

Det er en fordel om du tar med egen kano, men turleder har også med et begrenset antall kanoer til utlån. Deltakere som ønsker å låne kano MÅ ta kontakt med turleder etter påmelding på turen. Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder... Ellers sørger deltagerne selv for telt, mat og drikke.

Turen passer for: Barna fra 6-7 år og oppover, sammen med sine pappaer, onkler, bestefedre eller lignende hannkjønn. 

 

 

Kontaktinformasjon:

  • Atle Wold
  • Tlf. 99368165

Turleder:

  • Atle Wold