Grunnleggende turlederkurs DNT ung (16-30)

Er du klar for å ta spranget? Liker du å være på tur og ta ansvar? Dette er et kurs for deg som vil ta med andre på tur, bli trygg på orientering og lære basiskunnskap om friluftsliv. Bli kjent med turlederrollen, deg selv og DNTs tilbud.

Program

DNTs grunnleggende turlederkurs gir deg kompetanse til å lede fellesturer i lavlandet/nærmiljøet hele året. Kurset er første trinn i DNTs turlederutdanning og omfatter også DNTs ambassadørkurs. Akkurat dette grunnleggende turlederkurset er utvidet i omfang, og spesielt egnet for deg som ønsker å ha med ungdommer på tur.

Kurset er lagt opp slik en ordinær DNT ung-tur ville foregått i marka. Deltakerne bytter på rollen som turleder og man er turledere parvis. Bakgrunnen for at kurset er utvidet er at hver enkelt deltaker skal få god nok tid til å prøve seg som turleder og lære underveis. Kurset er veldig praktisk rettet, men med noen teoriøkter. Opplegget er ikke eksamens-/testpreget, men er mer et kurs hvor man lærer underveis, og hvor vi lærer av hverandre.

Temaer på kurset

Presentasjonsteknikker, ferdaråd, orientering, turlederrollen, gruppedynamikk, marka og naturkunnskap, pakking og bekledning, mat på tur med grupper, førstehjelp/redning, bål og leirplass, turledersekken, samt DNTs ambassadørkurs.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Krav til opptak

Du bør ha vært en noe på tur tidligere og ha noe kjennskap om orientering. Aldersgrense 16 år.

Generell informasjon

Pris

Deltakere tilknyttet foreningene i Vestfold får kurset gratis. Kontakt Mats Kneppen for å få rabattkoden. mats.kneppen@dnt.no

For øvrige deltakere koster kurset kroner 1500,-. Kontakt din lokalforening for å høre om kurset kan bli dekket.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Vi starter kurset på Heisetra i Kodal, Sandefjord,  klokka 19.00. Kurset begynner med en gang, så møt opp i turutstyr og bekledning.

Påmelding

Meld deg på via rød knapp til høyre, her går betalingen direkte. Om du tilhører en Vestfold-forening bør du kontakte Mats Kneppen for rabattkoden før påmelding. Da slipper du å betale.

Du vil i god tid før kurset få mer informasjon direkte fra kursholderne om hva som skal tas med, hva som forventes osv.

Påmeldingsfrist: 10. oktober

Annet
DNT står for middag fredag og lørdag kveld. Ta med frokost og lunsjmat for helgen til deg selv. Det kan også være lurt å ha med noen nøtter, litt sjokolade eller annet snacks som er lett tilgjengelig i sekken mellom måltider.

NB: Si ifra dersom du har spesielle behov når det gjelder mat.

Grunnleggende turlederkurs DNT ung (16-30)

Turleder:

• Martin Kjetil Bryn